? Räägime sellest, mis teeb haiget ja sellest, mis annab lootust.

3929 untitled shoot

Meie konverentside hing ja peakorraldaja Irina Paert kirjutab, miks järgmise nädala Konverents: INIMENE OLLA kindlasti osalemist väärib: See ei ole lihtsalt hariduskonverents, kus metoodikud omavahel arutavad, kuidas õiged teadmised tõhusamalt noorema põlvkonna pähe saada. See on vestlus sellest, mis on tegelikult oluline. Vestlus nende vahel, kes näevad pedagoogikat kõiges - selles, kuidas luua mittetoksilisi suhteid inimeste vahel, kuidas teist ära kuulata, kuidas olla aus iseenda ja teiste suhtes, ka rasketel aegadel.

? Meie konverentsi formaat on suhtlus inimeste vahel, kes ei tegele mitte ainult hariduse, vaid lausa rahvavalgustusega, seda mitmes eluvaldkonnas: teoloogias, teaduses, kultuuris. Püüame oma konverentsidel koolipere jaoks koguda ning teistelegi jagada valgust ja soojust. Esinejad tulevad erinevatest riikidest (seekord Eestist, Ukrainast, Ühendkuningriigist, Rootsist, Saksamaalt, USAst). Keelebarjääri aitab meie konverentsidel ületada sünkroontõlge eesti, inglise ja vene keelde. Iga kuulaja võib esitada oma küsimuse, talle antakse sõna ja see tõlgitakse. Laupäevastes töötubades on suhtlus veelgi vahetum!

? Elus suhtlus. Sageli ei kuule me teist, sest me ei oska tema keelt või ei taha tema arvamust kuulda. Oma konverentsidel katsume luua ärakuulamise ruumi, milles mõistmine kasvab ja ühisosa laieneb. Kõigile esinejaile on võimalik esitada küsimusi, neile on võimalik pauside ajal ka lihtsalt ligi astuda. Oleme tänulikud, et üle kahe aasta on võimalik jällegi näost näkku kohtuda. Ainult neli kõnelejat teevad sõja tõttu või tervislikel põhjustel oma ettekande Zoomi kaudu.

? Toetav keskkond. See on juba kolmas konverents, mis toimub kahes kohas, Püha Johannese Koolis ja Arvo Pärdi Keskuses. Alguses oli Arvo Pärdi Keskus esinejate ja meie kõigi jaoks sanatoorium, kus ettekande ajal võis lasta pilgul puhata õrnalt kõikuvatel mändidel ja samblavaibal. Aga nüüd, kus koolil on uus hoone, on võimalus hingetoitu koguda kahes avaras ja valgusküllases ruumis, mis on kerkinud keset männimetsa, ainulaadse plaani järgi. Veelgi enam, reedel lõpeb konverentsi teine päev kosutava kontserdiga ansamblilt Vox Clamantis.

Praktiline teave:
✸ Kool asub linna piires, aadressil Kivimäe 25 - rongiga Balti jaamast 20 minutit. Läheduses on ka mitmed bussipeatused. Arvo Pärdi Keskusesse saab Balti jaamast/kesklinnast sõita liinibussiga. Külastajainfo: https://www.arvopart.ee/arvo-pardi-keskus/kulastajainfo/kuidas-tulla/

✸ Konverents ei ole tasuta. Võib maksta üksikute päevade eest või soetada pääse kogu konverentsile (sisaldab ka Vox Clamantise kontserti reede õhtul ja laupäevaseid töötubasid). Täispakett (65 eurot) tuleb kokkuvõttes soodsam. Tasub küsida tööandjalt arve tasumist (kool annab osalemistunnistuse). Samas ei soovi me, et keegi tasu tõttu konverentsist kõrvale jääks. Palun kirjutage meile kindlasti aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., kui soovite osaleda, aga rahakott seda hetkel ei võimalda.

EnglishEstonianFrenchGermanGreekItalianPortugueseRomanianRussianSpanish